Iesirea din neutralitate

1054
0

Am ajuns, din pacate, sa ne placa mult prea mult starea de neutralitate: de ce sa ma implic? Nu-i treaba mea! Fiecare sa-si vada de viata lui! … Pana la urma, mantuirea este personala, ce ma intereseaza pe mine ce fac altii?

Atitudinea aceasta pare corecta, pana la un punct, pana cand ceea ce se intampla are de-a face cu familia ta, cu biserca ta sau cu ceea ce interactioneaza cu viata ta.

Nici poporul lui Dumnezeu, din vremea Judecatorilor, nu a considerat important ceea ce se intampla intr-una din semintiile lui Israel, uitand ca ei toti erau o familie, indiferent din care cele 12 semintii facea parte, asta pana in ziua in care s-a produs nenorocirea, fara precedent, prezentata in Judecatori cap.20 si 21. Beniamin a gresit, nimic de zis, darpedeapsa a cazut si asupra celorlalte 11 semintii! De ce? Pentru ca au ramas prea mult neutrii fata de ceea ce se intampla in Sodoma si Gomora, cetati pedepsite exemplar de Dumnezeu! Au crezut ca acele nenorociri, nu-i vor atinge sie ei, insa au trebuit mai apoi sa-si planga si sa-si ingroape mortii! Tu cum te raportezi fata de ceea ce se intapla in Biserica ta sau familia ta? Ramai in continuare neutru?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here